vrijdag 17 april 2009

Educatieve Websites

Hier vind je je tien educatieve websites die je kan gebruiken voor het basisonderwijs.

Onderbouw

Wroet
http://www.wroet.nl/
Wroet is een website voor de jongste kinderen. Het helpt de kinderen aan de uitbreiding van hun woordenschat en taalbegrip. De kinderen zoeken op beeld en krijgen daar weer een plaatje bij met het bijbehorende woord. Zo kunnen ze dat zelf leuk oefenen. Hiernaast zijn er ook leuke plaatjes kleurplaten en filmpjes.
Doelgroep: groep 1/2
Vakgebied: taal

Schatkast
http://www.schooltv.nl/schatkast/flash.html
Hele leuke site voor de kinderen door de bewegende dingen uit of achter de kast. Het is voor kinderen overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Deze site bevat veel spelletjes wat te maken heeft met lezen. Ook de uitleg en is goed voor het kind gemaakt. Door het te zeggen en door beelden is het duidelijk.
Doelgroep: groep 1 t/m 3V
akgebied: lezen

Logeerboek
http://www.omroep.nl/zappelin/logeerboek/
Speelsite voor kinderen wat hoort bij het project 'Z@ppelin logeerboek'. Dit project is bedoeld om het voorlezen thuis en op school te stimuleren. Op de site bevindt het kind zich in een huis, waar het dan verschillende kanten op kan en verschillende dingen kan doen. Zo kan het een boek voorgelezen krijgen of als het op de koffer klikt krijgt het kind een letter te zien en te horen.
Doelgroep: groep 1/2
Vakgebied: lezen

Middenbouw

Online klas
http://www.onlineklas.nl/
Een site waar een kind met verschillende vakken aan de slag kan. bijvoorbeeld rekenen, taal en topografie. Het kan de 'leerstof' op een leuke en speelse manier oefenen en de site is ook makkelijk in gebruik!Doelgroep: groep 4 t/6,
Vakgebied: rekenen, taal en topografie

Alles telt
http://www.allestelt.nl/allestelt/pagina.asp?pagnaam=homepage
Deze site gaat over rekenen. Aan het begin kan het kind zijn of haar groep kiezen (groep 3 t/m 8), een blok en dan een spelletje om het rekenen te oefenen. Een paar voorbeelden van de spelletjes: memory, welke hoor waar en de getallenmachine.
Doelgroep: groep 3 t/m 8
Vakgebied: rekenen

Netwijs
http://www.netwijs.nl/zoek.asp
Een zoekmachine voor basisschoolleerlingen. Er zijn meer dan 3000 links naar n sites die zijn nagekeken of ze goed zijn. Als een kind dus op zoek gaat naar informatie gebeurt dit veilig en komt de leerling ook op sites bedoeld voor zijn of haar doelgroep!
Doelgroep: groep 5 t/m 8
Vakgebied: elk vakgebied het is een zoekmachine

Bovenbouw

Het Klokhuis
http://www.hetklokhuis.nl/
De site van het tv programma klokhuis het staat vol met informatie. Het lijkt eeneen beetje onoverzichtelijk, maar er is een heleboel te ontdekken voor de bovenbouwleerlingen, en je kan het ook nog in een zoek venstertje intypen. De onderwerpen zijn verschillend, net zoals de onderwerpen die aan bod komen in het tv programma.
Doelgroep: groep 6 t/m 8
Vakgebied: bijna alles.

National Geographic
http://www.nationalgeographic.nl:16080/junior/
Een site waar heel veel op staat over van alles en nog wat over de wereld. Ze kunnen er allemaal informatie vanaf halen, hun mening geven, en er staan leuke spelletjes
Doelgroep: groep 6 t/m 8
Vakgebied: aardrijkskunde, geschiedenis, wereldorientatie

Het Jeugdjournaal
http://www.nos.nl/jeugdjournaal/voorpagina/index.html
Een site vol met het laatste nieuws speciaal voor kinderen. Er staat wel heel veel te lezen over van alles en nog wat over het laatste nieuws, waardoor het wel een beetje chaotisch lijkt. Maar er is heel veel informatie.
Doelgroep 6 t/m 8
Vakgebied: nieuws (wereldoriƫntatie)

Albert heijn
http://www.ah.nl/
Een site waar je van alles af kan halen recepten openingstijden etc.
Als rekenles kan je heel leuk boodschappen laten uitzoeken en optellen wat ze hebben uitgekozen, of je kan bijvoorbeeld zeggen dat ze een maaltijd moeten zoeken onder een bepaald bedrag. Als je goede vragen en opdrachten erbij verzint is dit oo een erg leuke en educatieve site voor de kinderen. De site zelf vind ik voor de kinderen wel een beetje onoverzichtelijk.
Doelgroep: 5 t/m 8
Vakgebied: rekenen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten